Psycho

Hours and date:
05/06 at 9:00 PM
Place:
Candance Isolatorweg 28, 1014 AS Amsterdam
Tickets:
Share:
Artist Image

Als iemand in een groep roept: “siksigollu”,  zal een andere zeker antwoorden: “aitispunpepre”. Dit naar analogie van de tophit “Siksigullo, aitispunpepre” van Psycho, die op dit moment de Surinaamse dancehall scene beheerst. Geborenals GerbonPluman, heeft Psycho zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een imponerende artiest die niet meer weg te denken is, in de Surinaamse muziek scene. Samen met zijn band SMFL (Suriname Music For Life), weet hij elk feestje of evenement te veranderen in een uitzinnige hete massa.

En dat is Psycho van plan te doen met zijn grote schare fans in Europa wanneer hij in Mei 2022 naar Europa afreist voor Shows in Nederland, Belgie en Frankrijk. De razend populaire artiest heeft ondanks zijn succes nog nooit in Europa opgetreden zijn is erop gebrand zij Europese fans te tonen dat ook live hij een must is.

Psycho en zijn band begonnen ongeveer vijf jaar terug aan de weg te timmeren. Het eerste nummer dat werd uitgebracht is “No Mie”,gezongen door Psycho en I&I. Nadien scoorde de band een hit met “Na wiab a dek”. Later kwamen andere klappers zoals ‘Siksigullu, aitispunpepre’, ‘Hoofd Heet’ en ‘Joe Probleem’. De grote doorbraak was echter in 2019 toen Psycho zijn album: “Succes” lanceerde, waarin hij zijn levenslessen deelt met zijn fans. Het album kwam ut op het Surinaams streaming platform: “Trackdrip” en in minder dan een week was Psycho meer dan 10.000 keer beluisterd. In een maand haalde het 1 miljoen streams en ondertussen is ‘Succes’ al meer dan 4 miljoen keer beluisterd. Dit maakt Psycho tot Suriname’s meest beluisterde artiest. Enkele hits voortkomende uit dit album zijn: ‘ShankuShaku’, ‘Wat is je naam’, ‘Life’ en ‘Largon’.Als gevolg zijn succes heeft Psycho lopende vanaf 2017, diverse awards gewonnen

Het is dan ook niet vreemd, dat zijn fans niet alleen in Suriname te vinden zijn. Alhoewel Psycho nooit in Europa heeft opgetreden, heeft hij een fanbase die uitstrekt van Nederland, naar België tot in Frankrijk..