Psycho @ Rhone Party Centre

Hours and date:
21/04 at 9:00 PM
Place:
Rhone Party Centre Isolatorweg 28, 1014 AS Amsterdam
Tickets:
Share:
Artist Image

Als iemand in een groep roept: “siksigollu”,  zal een andere zeker antwoorden: “aitispunpepre”. Dit naar analogie van de tophit “Siksigullo, aitispunpepre” van Psycho, die op dit moment de Surinaamse dancehall scene beheerst. Geborenals GerbonPluman, heeft Psycho zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een imponerende artiest die niet meer weg te denken

De Surinaamse dancehallsensatie Maadnbad Psycho gaat dit jaar zijn eerste Europa tour maken. Op het programma van de ‘GaamPa Mii Enjoy Europa tour’, die 2,5 week zal duren, staan er optredens in Nederland, België en Frankrijk. Het eerste vindt plaats op 21 april in Rhone Party Center in Amsterdam.

De tour was gepland voor vorig jaar juni, maar werd op de valreep afgeblazen, nadat de bandleden van de dancehallsensatie geen visum hadden gekregen om Europa te bezoeken. Pyscho wilde niet zonder zijn band afreizen. De Europa Tour ligt in handen van Jazz & Jamm Entertainment en Boston Catering.

Geboren als Gerbon Pluman, heeft de artiest zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een imponerende entertainer die niet meer weg te denken is in de Surinaamse dancehall muziekscene. Hij scoorde hits als ‘Sixi Golloe 8 Spoeng Pepre’, ‘Hoofd Heet’ en ‘Joe Probleem’.

Psycho en zijn band begonnen ongeveer vijf jaar terug aan de weg te timmeren. Het eerste nummer dat werd uitgebracht is “No Mie”,gezongen door Psycho en I&I. Nadien scoorde de band een hit met “Na wiab a dek”. Later kwamen andere klappers zoals ‘Siksigullu, aitispunpepre’, ‘Hoofd Heet’ en ‘Joe Probleem’. De grote doorbraak was echter in 2019 toen Psycho zijn album: “Succes” lanceerde, waarin hij zijn levenslessen deelt met zijn fans. Het album kwam ut op het Surinaams streaming platform: “Trackdrip” en in minder dan een week was Psycho meer dan 10.000 keer beluisterd. In een maand haalde het 1 miljoen streams en ondertussen is ‘Succes’ al meer dan 4 miljoen keer beluisterd. Dit maakt Psycho tot Suriname’s meest beluisterde artiest. Enkele hits voortkomende uit dit album zijn: ‘ShankuShaku’, ‘Wat is je naam’, ‘Life’ en ‘Largon’.Als gevolg zijn succes heeft Psycho lopende vanaf 2017, diverse awards gewonnen

Het is dan ook niet vreemd, dat zijn fans niet alleen in Suriname te vinden zijn. Alhoewel Psycho nooit in Europa heeft opgetreden, heeft hij een fanbase die uitstrekt van Nederland, naar België tot in Frankrijk..